2012. április 22., vasárnap

Anonim modellfüggők - avagy miért indul ez a blog?

Ártatlan dolognak tűnik...
 Néhány ember összejön hetente egyszer, egy forgalmas bevásárlóközpont első szintjén. Kabátjukat a szék háttámlájára akasztják, s maguk elé helyezik kis papírdobozaik, nejlonszatyruk, vagy éppen zsebük tartalmát. A gyerekes anyukák ijedten csemetéjük szemei elé kapják kezüket, az apukák pedig mosolyogva - talán legbelül irigykedve - figyelik, ahogyan felnőtt emberek kisautókat pakolnak ki az ingatag asztalra.
Kisautókat a világ minden sarkából és minden stílusban; Matchboxok és Hot Wheelsek természetes vendégek, ahogyan a Tomica, Kyosho kincsei japánból, a Herpa és Schuco parányai Németországból, vagy éppen az önmagukban is életveszélyes tömegű AutoArt 1/18-asok.
Van, aki a német autók és kombik megszállottja, másvalaki a kamionokért és buszokért lelkesedik; olasz autók, japán egzotikumok, csillagos elegancia és csikós dobrokolás. Minden játszik...
Szenvedélybetegség ez - szoktunk viccelődni, egy-egy nagyobb bevásárlási roham után. Nos, a szenvedélybetegség egyik módja a kibeszélés, vegye hát a Kedves Olvasó úgy ezt a helyet, mint az Anonim Modellfüggők Társaságának terápiás központját. Vigyázat, ez a betegség nagyon fertőző!


1 megjegyzés:

  1. Jó látni, hogy amikor én pont kifelé megyek a lelkesedésből, más épp befelé tart. No nem a gyűjtésre értem, hanem a világ elé tárásról. Hajráf!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.