2012. április 28., szombat

Factory Error 1


Azt mondják, a perzsa és török szőnyegkészítők szándékosan vétenek egy-egy apró hibát műveikben, hiszen a tökéletesség egyedül Isten privilégiuma - azt utánozni szentségkáromlás lett volna, ami komoly büntetést vont maga után.
Hogy a maláj Mattel gyárban mennyire veszik komolyan az iszlám előírásokat, nem tudom, de időnként kellemes Factory Errorok akadnak az ember kezébe - ezek általában tamponnyomás hibák, elhelyezési tévedések a bliszterben (az MB ugyebár jobbról-balra, a HW balról-jobbra megy), vagy rossz kerekek. Ahogy a mai bevásárlás egyik tagjánál, a Hot Wheels 2011-es Premiere sorának Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera esetében is ez volt a helyzet.

A Galardónál használatos szürke ötküllős J5 kerék helyett az első kerékjáratokba az egyik kedvenc modern kori HW tárcsám, a szintén ötküllős MC5 Mainline felni ezüst változata került.
Valószínűleg, mikor a gyártósoron új termékre álltak át, a kerekek gyűjtőjében maradt egy korábbi gyártásból származó tengely, rajta a a másik széria kerekeivel. A dolgozó rutinszerűen beépítette a kezébe akadó hibás kereket, összezárta a tengelytartó pöcköket és szegecselte a kasztnit. Nem vette észre a sori ellenőrzés sem, és legközelebb már csak a vásárló szeme akadt meg az eltérésen. Vagyis az én szemem... :)

Gyári hibás Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera



Normál verzió (Forrás)












Ezek a mellényúlások kedveltek a gyűjtők körében, s az ilyen hibával megáldott autók értéke bizony hamar elszállhat a normál ár többszörösére.

 A Mattelnél is rájöttek erre a trendre, így nem lehet véletlen, hogy az idei Thrill Racers soban helyet kapott 2009 Corvette Stingray Concept már gyárilag Factory Errorosan jött ki - hátul fehér, elől pedig narancsszínű kerekekkel. Ez nagyon is illik a mostani idők brutálgagyi, feltűnést hajhászó Mattel trendjéhez - már elnézést, ha valakit megsértek ezzel.


Ha a Kedves Olvasó is rendelkezik eredeti Factory Erroros darabokkal - legyen az Matchbox, Hot Wheels, vagy bármilyen más kisautó - örömmel vennénk a jelentkezését, hogy autója helyet kaphasson egy összeállításban a legjobb kishibás járgányok közt!

4 megjegyzés:

  1. Magam részéről egy GMC iskolabuszom van, az egyik kerékről lemaradt a nikkelezés. Ezt megoldottam azzal, hogy némi festékoldó segítségével kb. fél perc alatt ledörgöltem a többiről is. Na most ha két mozdulat után lejött róla a máz elképzelhetjük a minőségét.

    VálaszTörlés
  2. Megjegyzem szegény Gallardo első (itthoni?) generációjának még volt hátsó lámpája...hiába, profit és spórolás, spórolás, és profit.

    VálaszTörlés
  3. http://www.tombalazsmodell.eoldal.hu/fenykepek/kepgaleriak/lamborghini-gallardo-__8211_-hot-wheels-1_64/

    VálaszTörlés
  4. ". Ez nagyon is illik a mostani idők brutálgagyi, feltűnést hajhászó Mattel trendjéhez - már elnézést, ha valakit megsértek ezzel."

    Én ennél sokkal visszafogottabban szoktam nyilatkozni erről, de mélységesen egyetértek. 8-(

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.