2012. május 4., péntek

Finomított Hummer

A kisautók moddingolása - ej, de szép magyar szó ez - az egészen extrém, már-már valódi airbrush művészeket megszégyenítő alkotásokig terjedhet. Feltéve, persze, ha kellően elhivatott és tehetséges az alkotó. E sorok írója is lelkesen módosít és tesz - reményei szerint - jobbá megunt játékokat. Ez általában az autó újrafestését és a kerekek cseréjét jelenti. Van, amikor az utóbbi is elegendő, hogy látványosan megújuljon a modell karaktere.
Ez történt a Maisto 1/64 körüli méretarányú Hummer H2 SUV-jával is. Bár a kínai gyártó autói általában alulról súrolják a Matchbox színvonalát, időnként meglepően kellemes jószágok szoktak előkukucskálni a kék bliszterek / dobozok mélyéről. Ez a Hummer is ilyen volt; a karosszéria kifejezetten jól kidolgozott, noha a fekete műanyag ablakok miatt belsőtere nincsen, de ez, vagyis a sötétített üveg simán elhihető a közepes amcsi stricia... presztízs-SUV-től.

Enyhén gagyi felnikkel (Forrás)

















 Egyedül a hatalmas Dub felnik csúfítottak nagyot az autócskán, ezért már a vásárlás helyszínén felnidonor után néztem. A választás a Matchbox Coyote 500 fantázianevű autójára esett, amelynek szürke RingedGear felnijei méretben és stílusban is tökéletesen passzoltak a Hummerhoz. Az autók szétfúrása után gyors kerékcsere következett - hál'Istennek a Maisto felnik nem férnek a Matchbox kerekek helyére, így letettem a Dub-stíle Coyote átalakításról.

A donor és az új tulajdonos

















 A végeredmény? Nos, ezekkel a kerekekkel a Maisto immár elérte legalább a Matchbox színvonalát.

Mindjárt más















Olyannyira, hogy az autó gazdája immár Dolcsegabana póló helyett öltönyben is tankolhat...

















 És még a rendőrségnél sem kell félnie a váratlan igazoltatástól, miközben üzlettársával beszélget.


















1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.