2016. március 6., vasárnap

A bestia elszabadul

Életem első 1/18-as műgyanta modellje vagy. Annyian írtak, oly sokat a gyártód termékeiről, hogy azt ismételni fölösleges lenne. Nem is azért adtam le rád előrendelést tavaly december elején, és vártam türelmesen kifizetésed után a megérkeztedre, mert birtokolni akartam volna egy Otto Modellt.
Azért választottalak, mert csak a franciák (irányította szorgos kínai kezek) készítik az R33-as Skyline utolsó csúcsverzióját, a Nismo 400R-t. Egészen pontosan 2000 darabot, ami bődületes mennyiség az eredetiben gyártott 44 példányhoz képest.

Sokat nem ígér a csomagolás

Sss, nyugalom, nyugalom!

Most pedig itt vagy, kibontva porladó hungarocell börtönödből, odasimulsz az irodai fénymásoló tetejére, mint egy ijedt félvad-macska, amely még nem tudja, ugorjon és karmoljon-e, vagy dorombolva simuljon az ember tenyerébe.
Masszív dög vagy, meglepően nehéz, mintha még ezzel is a megjelenésedet akarnád súlyozni. A sárga fényezést rajtad kívül talán csak a BMW E36 M3-asán nem találom bazárinak. Nem az introvertáltak autója vagy, dehát a Skyline sem az.
Szerencsére téged elkerültek az Otto autókra oly jellemző minőségi nyűgök, beesett szélvédők és lejáró alkatrészek. Úgy tűnik, a 1218-as számú 400R-t hasonló odafigyeléssel szerelték össze, mint eredetidet a Nismo Omori üzemében.


Szépséges szörnyeteg

Egyetlen szépséghibát találtam rajtad, amit nehéz költségcsökkentéssel magyarázni, mint inkább valamilyen buta kihagyással; kerekeid hófehér küllői alatt lélektelen ezüst platnik rejtőznek az eredeti hűtött, bordázott féktárcsái helyett.


A tökéletesség érintője

Azonban, miképp a szerelmes férfi a szeretett nő arcán a pörsenéseket is bájos gödröcskéknek látja, engem sem tántoríthat el ez a hiányosságod, mégha bosszant is.
(U.I.: Miután ezeket a szavakat leírtam, csak hogy ne bízzam el magam, az autó rendszámtáblája egyszerűen leesett, megerősítve az Ottóval kapcsolatos negatív sztereotípiákat...)

Vadállati szépség vagy, de mint kiderült, törékeny is egyúttal. Mint egy szobor, melyet kordon mögül szabad csak nézegetni, mindkettőnk védelmében.
Nem hinném, hogy választanék még Ottót - mégha az Alpine modelljeiktől megremegek is - de annak örülök, hogy ezt a bestiát elszabadították a franciák!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.